Πλεονεκτήματα της αντλίας συνεχούς χορήγησης Ντοπαμίνης

Home / Πλεονεκτήματα της αντλίας συνεχούς χορήγησης Ντοπαμίνης

Η εμπειρία μου από την τοποθέτηση αντλίας συνεχούς χορήγησης Ντοπαμίνης, με έχει οδηγήσει στην εξαγωγή μερικών αληθινών συμπερασμάτων όσον αφορά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει αυτή η μέθοδος για την αντιμετώπιση ασθενών στο στάδιο των κινητικών διακυμάνσεων. Συγκεκριμένα μερικά από τα πρακτικά οφέλη της μεθόδου είναι τα εξής:

1. Το βασικό πλεονέκτημά της είναι ότι η ντοπαμίνη χορηγείται ακριβώς στο τμήμα του εντέρου που την απορροφά, με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται η δράση της από το φαγητό που καταναλώνει ο ασθενής. Ο ασθενής συνδέει την αντλία το πρωί και το βράδυ την αποσυνδέει για να κοιμηθεί. Το ίδιο γίνεται και για να πλυθεί ή να κάνει μπάνιο στη θάλασσα

2. Μειώνει την κινητική αναπηρία και βελτιώνει την ποιότητα ζωής. Ο ασθενής ζει μια ζωή απείρως καλύτερη σε σχέση με αυτή που θα ζούσε αν δεν έκανε την επέμβαση. Είναι ανεξάρτητος και λειτουργικός

3. Το όφελος της αντλίας ντοπαμίνης συνήθως θα συνεχιστεί και στην διάρκεια του ύπνου ακόμα και αν δεν φοράει την αντλία.

4. Η μέθοδος έχει σημαντικά οφέλη και στα μη κινητικά συμπτώματα της νόσου όπως στον πόνο, συχνοουρία, δυσκοιλιότητα, αϋπνία , άγχος , κατάθλιψη.

5. Ο ασθενής δεν παίρνει φάρμακα από το στόμα. Όλη σχεδόν η αγωγή του μετατρέπεται σε ισοδύναμη δόση gel ντοπαμίνης.

6. Σε περίπτωση που στην διάρκεια της ημέρας βιώσει κάποια περίοδο με OFF, έχει την δυνατότητα να πατήσει ένα κουμπί ώστε να του χορηγηθεί μια επιπλέον δόση λεβοντοπα (extra dose). Η δράση της θα αρχίσει να φαίνεται σε 15 λεπτά και θα διαρκέσει περισσότερο από μια ώρα.

7. Είναι μια αναστρέψιμη μέθοδος. Αυτό σημαίνει ότι αν ο ασθενής θελήσει να διακόψει την θεραπεία, ο γαστρεντερολόγος αφαιρεί αναίμακτα τον καθετήρα και η επούλωση γίνεται σε μερικές ημέρες

8. Προσφέρει μεγάλη ανεξαρτησία στις κινήσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι επιτρέπεται να κάνεις μπάνιο στην θάλασσα

9. Αν υπάρχει σημαντική δυσκολία στην κατάποση, μπορούμε να επιλέξουμε έναν καθετήρα διπλού αυλού και η σίτιση να γίνεται με ασφάλεια από την γαστροστομία.

10. Ο ασθενής επισκέπτεται τον νευρολόγο σε πολύ αραιά διαστήματα μετά την τελική ρύθμιση.

11. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για την αντλία ντοπαμίνης

Δείτε επίσης:

Δοκιμή κλινικής ανταπόκρισης και τελική εφαρμογή αντλίας Ντοπαμίνης

Πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος – Βασικά κριτήρια επιλογής

Πλεονεκτήματα της αντλίας συνεχούς χορήγησης Ντοπαμίνης

Κύριες μελέτες τεκμηρίωσης αποτελεσματικότητας

Αντλία Ντοπαμίνης σύντομη παρουσίαση

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.