Ιατρείο νόσου Πάρκινσον και συναφών νοσημάτων

Home / Ιατρείο νόσου Πάρκινσον και συναφών νοσημάτων
Ιατρείο νόσου του Πάρκινσον & συναφών νοσημάτων    

Το ειδικό ιατρείο νόσου Πάρκινσον και συναφών νοσημάτων καλύπτει όλες τις ανάγκες των ασθενών αυτών σε διερεύνηση, διάγνωση και αντιμετώπιση. Το ιατρείο είναι ιδιωτικό και δεν έχει προς το παρόν σύμβαση με το ΓΕΣΥ.

 

Συμπτώματα και νοσήματα

Συνήθως οι ασθενείς που απευθύνονται σε αυτό το ιατρείο παραπονούνται για κινητικά συμπτώματα όπως  τρόμο σε κάποιο άκρο τους,  βραδύτητα στις κινήσεις, δυσκαμψία, ή αστάθεια. Μπορεί ακόμα να έχουν επώδυνες στάσεις τμημάτων του σώματος τους ή δυσκολία στον συντονισμό των κινήσεων.

Οι  ασθενείς που παρακολουθούνται σε αυτό το ιατρείο εμφανίζουν  κυρίως  νόσο του Πάρκινσον. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα εξωπυραμιδικά νοσήματα που μοιάζουν με την νόσο του Πάρκινσον  όπως η προϊούσα υπερπυρηνική παράλυση (PSP), η φλοιοβασική εκφύλιση (CBD) και η  πολυσυστηματική ατροφία (MSA).

Το ιατρείο απευθύνεται και σε ασθενείς με διάφορα είδη τρόμου όπως ο ιδιοπαθής τρόμος  ή διάφορα είδη δυστονίας όπως η γενικευμένη δυστονία, ο βλεφαρόσπασμος και η αυχενική δυστονία.

Πολλοί επίσης απευθύνονται στο ιατρείο γιατί έχουν θετικό οικογενειακό ιστορικό και επιθυμούν έναν προληπτικό έλεγχο.

 

Τρόπος παρακολούθησης ασθενών με νόσο του Πάρκινσον

Στο Κέντρο Πάρκινσον Λεμεσού έχουμε εκσυγχρονίσει την απλή νευρολογική εξέταση συμπληρώνοντάς την με δεδομένα που λαμβάνουμε από σύγχρονες ιατρικές συσκευές. Αυτές λειτουργούν με αισθητήρες και αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης. Μας δίνουν την πραγματική εικόνα της νόσου, όλη την διάρκεια της ημέρας και όχι μόνο την ώρα που τους εξετάζουμε στο ιατρείο. Τα δεδομένα αυτά μας επιτρέπουν την εξατομικευμένη επιλογή και ρύθμιση της φαρμακευτικής αγωγής τους βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής τους.

Ένας ασθενής μας μπορεί να επιλέξει να παρακολουθείται με δύο τρόπους είτε:

Α. Να χρησιμοποιεί σε κάθε του επίσκεψη ένα Parkinson-HOLTER για μια πενθήμερη καταγραφή των συμπτωμάτων του κάνοντας αίτημα παραγγελίας στο www.parkinsonholter.gr ή τηλεφωνικά στο 99977678

Περισσότερες πληροφορίες για το Parkinson-HOLTER

Είτε

Β. Να νοικιάζει για ένα έτος και να χρησιμοποιεί για μακροχρόνια εξ αποστάσεως παρακολούθηση ένα καταγραφικό PdMonitor@.

Περισσότερες πληροφορίες για το καταγραφικό PdMonitor@

 

Cyprus Parkinson Club

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πάρκινσον Λεμεσού γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες στην αντιμετώπιση της νόσου του Πάρκινσον  δημιούργησε την αναπτυσσόμενη κοινότητα του Cyprus Parkinson Club για τους ασθενείς που παρακολουθεί στην Κύπρο. Με τον τρόπο αυτό  διευκολύνουμε την πρόσβαση των ασθενών μας στην σύγχρονη τεχνολογία του Κέντρου μας,  όπου τα μέλη απολαμβάνουν ειδικές προνομιακές τιμές.

Δείτε αναλυτικά τα προνόμια για τα μέλη του Cyprus Parkinson Club

Για εγγραφές και πληροφορίες καλέστε μας στο 99977678 ή (+30)2102135817   ή στείλτε μας email στο  www.info@zikospanagiotis.eu

 

Τηλεϊατρική

Αναγνωρίζοντας το δικαίωμα που έχουν όλοι οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στην θεραπεία καθιερώσαμε την κλινική εξέταση μέσω της τηλεϊατρικής (Telemedicine / Video call)

Η τηλεϊατρική είναι ουσιαστικά μια επίσκεψη του ιατρού στην οικία του ασθενούς. Χρησιμοποιούμε κυρίως την πλατφόρμα του Viber, αλλά περιστασιακά και του Google Meet ή ZOOM.

Ο τρόπος αυτός της εξέτασης έχει πιστοποιηθεί και προτείνεται από τις Ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες ως αποτελεσματική, διευκολύνοντας παράλληλα την πρόσβαση των ασθενών σε εξειδικευμένους ιατρούς για την νόσο τους.

Προκειμένου να προγραμματίσουμε μια επίσκεψη τηλειατρικής μέσω Viber Google Meet ή ZOOM θα πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού στο πεδιο ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ.