Η πρώτη επίσκεψη

Home / Η πρώτη επίσκεψη

Η νόσος Πάρκινσον είναι μια σύνθετη νόσος που επηρεάζει όλες τις εγκεφαλικές λειτουργίες. Εμφανίζει ένα μεγάλο εύρος συμπτωμάτων, κινητικών και μη. Πολλοί νομίζουν ότι το βασικό σύμπτωμα είναι το τρέμουλο. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι.

Κατά την πρώτη επίσκεψη θα αφιερώσουμε πολύ χρόνο να συλλέξουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να διαμορφώσουμε το προφιλ του ασθενούς την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Να δούμε δηλαδή αν πραγματικά πάσχει από νόσο του Πάρκινσον, σε ποιο στάδιο βρίσκεται, αν λαμβάνει την σωστή φαρμακευτική αγωγή, αν έχουν γίνει οι παρακλινικές εξετάσεις που απαιτούνται.

Θα ρωτήσουμε επίσης ένα άτομο από το συγγενικό του περιβάλλον που βρίσκεται τον περισσότερο χρόνο μαζί του. Ο ίδιος ο ασθενής πολύ συχνά ΔΕΝ έχει επίγνωση της βαρύτητας της κατάστασής του. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για μια νόσο του εγκεφάλου. Τα λεγόμενα μη κινητικά συμπτώματα όπως, η διαταραχή στην σκέψη και η κατάθλιψη επηρεάζουν την συμπεριφορά (πχ άκαμπτος, συντηρητικός χαρακτήρας).

Καλό είναι να φέρεται μαζί σας
1. Καθαρογραμμένα την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει (ώρες, ποσότητα και mg). Πολλές φορές οι ασθενείς γνωρίζουν το σκεύασμα αλλά όχι την ποσότητα σε mg Εναλλακτικά μπορείτε να έχετε τα ίδια τα κουτιά των φαρμάκων.
2. Αγωγή που έχει λάβει παλαιότερα
3. Εργαστηριακές εξετάσεις που έχει κάνει
4. Απεικονιστικές εξετάσεις τελευταίας διετίας (Μαγνητική τομογραφία, αξονική τομογραφία)
5. Το ατομικό βιβλιάριο υγείας
6. Τα γυαλιά σας για να διαβάζετε κείμενα που πιθανώς σας δώσουμε κατά την εξέταση.